Je bekijkt nu Pelletkachel cv

Pelletkachel cv

De pelletkachel cv is de vervanger van onze gas cv ketel.
Door de pelletkachel cv kunt u naast goedkoper ook duurzamer stoken met biomassa.
De uitstoot van een gas cv ligt hoger dan bij die van de pelletkachel op cv.

Wat doet een pelletkachel cv

In principe doet een pelletkachel cv precies hetzelfde als een normale pelletkachel maar in plaats van een luchtwarmtewisselaar wordt er een wisselaar gebruikt waar uw cv water langsheen loopt.
het is dan wel zeer belangrijk dat u ook het leidingwerk en eventuele appendages goed heeft om te zorgen dat er geen tegenstromingen zijn en het water gelijkmatig op temperatuur wordt gebracht door er een mixventiel tussen te steken.

subsidie op een pelletkachel cv

De pelletkachel cv geniet een subsidie van €1400,- en zal zelfs bij de gesloten versies benaamd de pelletketel oplopen tot €2500,-
De subsidie wordt gegeven om de co uitstoot in Nederland naar beneden te krijgen en hier is dan ook een vakkundige installatie voor benodigd.
Op het moment dat u het toestel niet door een vakkundig iemand laat installeren krijgt u geen subsidie, let hier dus wel op!

pelletkachel en tapwater

Door een buffervat te plaatsen is het mogelijk om door middel van een warmtespiraal tapwater uit uw buffervat te halen.
Zo stookt u op hout en is u douchewater ook duurzaam verwarmd.
Een buffervat zit gemiddeld op €1250,- en is aan te raden daar u ook gebruik kunt maken van meerdere spiralen om bijvoorbeeld een zonneboiler bij aan te sluiten voor gratis warmte van het water in de zomer.
Ook is een buffervat zeker aan te raden om het toestel langer te laten draaien, dit is gezonder voor de pelletkachel daar hij echt door en door opwarmt.

pelletkachel cv

Laat uw vragen en berichten achter via een reactie onder deze blog.

Groet, Fred van pelletkachels.net

 

Geef een antwoord